Tajništvo: (02) 450 38 00 info@konsak.si

Zadnji majski dan smo težko pričakovali, saj je pomenil začetek ustvarjalnega tabora, imenovanega Bolhe. Zakaj Bolhe? Ker smo bolhe mi: Bistri, Organizirani, Lačni, Hrabri in Energični.

Pot smo začeli z avtobusom, ko smo se peljali do Murske Sobote, do tamkajšnjega Centra za šolske in obšolske dejavnosti CŠOD, kjer so nas že pričakali s kosilom. Ugotovili smo, da v dijaškem domu nismo sami, ampak so prišli še učenci ene šole iz Ljubljane. Po kosilu smo se namestili po sobah in učitelji so nam pobrali telefone. Družili smo se v skupnem prostoru imenovan bunker. Odpravili smo se do Expana, kjer smo si ogledali muzej in okolico. Ogled smo morali skrajšati, saj se je bližala močna nevihta, mi pa smo bili oddaljeni pol ure peš. Na poti nas je ujela nevihta in v CŠOD smo se vrnili celi premočeni. Do konca dneva smo se družili v bunkerju.

V soboto zjutraj smo imeli zajtrk in nato smo se razdelili v skupine za delavnice. V likovni delavnici smo izdelovali iz gline ter ustvarili lovilce sanj, učenci športne delavnice so se odpravili kolesarit ter se preizkusili v diskgolfu, lokostrelstvu in drugih športnih igrah. V naravoslovni in raziskovalni delavnici so dopoldan pekli prekmurske kruhke in se učili prekmurščine, popoldan pa eni raziskovali gozd, drugi pa se postavili v vlogo podjetnikov. Po kosilu smo zabavali na delavnicah še do večerje, kasneje pa odšli v mesto na sladoled in kebab. Dokler nismo šli spat, so nekateri gledali nogometno tekmo, drugi pa so igrali družabne igre.

V nedeljo so nas zbudili že ob 7 uri, saj smo si morali pripraviti in pospraviti prtljago za odhod. Vsaka skupina je izdelala plakat o delu v svoji sobotni delavnici in ga tudi predstavila. Do kosila smo imeli prosto igro na igrišču. Igrali smo košarko, odbojko, nogomet, badminton, se pogovarjali in igrali šah ter Activity. Po kosilu nas je že čakal avtobus, s katerim smo se vrnili do šole.

Kljub slabšemu vremenu smo vikend preživeli odlično in se med sabo še bolj povezali.

Lina Marzidovšek in Zala Kosi, 9. a

Prilagodi izgled strani